شب جهانی کوهنوردی ایران

بهرام پورعلی بابا 4655

شهناز قلی زاده ( وبلاگ پژواک ) و عزیز حبیبی ( وبلاگ بیواک ) به طور مشترک نوشتاری زیبا را در رابطه با همایش " کوه بانو " نگاشته و منتشر کرده اند که از شما دعوت می کنم در ادامه آن را مطالعه نمایید : 

 

 

شامگاه 20 دی، زنان کوهنورد ما شبی جهانی برای کوهنوردی ایران رقم زدند. شب افتتاحیه ی نمایشگاه بین المللی عکس کوه بانو - یاد مان مهری زرافشان، شب پر شکوهی بود که انرژی و زیبایی بی بدیل خود را از روح پر مهر زنده یاد مهری زرافشان می گرفت. روح مهری زرافشان در طول مراسم و در سراسر مراسم افتتاحیه حاضر و ناظر بود تا شبی به واقع جهانی و پر شکوه برای کوهنوردی کشور خلق شود. زنان کوهنورد ما برای برگزاری این نمایشگاه ماه ها زحمت کشیدند. فنی ترین، نامدارترین و یکی از انسان ترین زنان کوهنورد جهان را به ایران آوردند تا در مراسم افتتاحیه سخنرانی کند. خانم گرلینده کالتنبرونر، دومین زنی است که 14 قله 8000 متری را صعود کرده و اولین زنی است که هر 14 قله 8000 متری را بدون استفاده از اکسیژن مکمل و بدون استفاده از شرپا صعود کرده است. او در کوهنوردی ها ی خود صرفا نمادی از قدرت فیزیکی یا ذهنی نیست؛ او به شهادت آنچه که در ادبیات کوهنوردی می خوانیم و به شهادت آنچه که دیگران از او می گویند سرشار از روح انسانی است؛ روحی که در گستره ی خود صلح، دوستی، عشق و زندگی را تکثیر می کند. سخنرانی او در شامگاه 20 دی تجلی قدرت فیزیکی، ذهنی و روحی زنی بود که عاشق زندگی، طبیعت و انسان است. نوع کلمات و شیوه بیان او قدرت و آرامش را در فضا منتشر می کرد تا همه از آن بهره مند شوند. حتی پوشش او نمادی خلاقانه از تلفیق دو فرهنگ متفاوت میزبان و مهمان، در جذابیت طبیعی زنانه بود؛ پوششی که شبی آرام و پرستاره را نشان می داد و در ترکیب ساده خود هلال ماه را به زیبایی دور گردن گرلینده نشانده بود.  

همراه با گرلینده، زن کوهنورد با فضیلت دیگری بود که از کوهنوردی کمتر و از انسان طبیعی و طبیعتی بیشتر صحبت کرد. خانم بیلی بیرلینگ خیلی هوشمندانه میزبانان خود را به مهمانی اندیشه های الیزابت هاولی یکی از قله های بلند جهان کوهنوردی برد. خانم الیزابت هاولی، امریکایی ساکن نپال، تاریخ نگار هیمالیا، کوهنوردی است که هیچ قله ای را صعود نکرده! اما بدون او هیچ قله بلندی در نپال صعود نشده است!! هاولی به واقع خودش یک قله است.

2 – مراسم افتتاحیه در اجرای خود بسیار عالی بود.  

نظم و انظباط سالن همراه با آرامش و بسیار دلپذیر بود.

مجری برنامه هیچ حرف اضافه و زایدی نزد، از خودش چیزی نگفت، شوخی های لوس، متلک ها و تیکه انداختن های بیمزه در کارش نبود، هرچه بود زیبایی کلام ، متانت و رفتار دلنشین زن ایرانی بود.

ترجمه شفاهی و همزمان، آنهم ترجمه گفتار فنی زنی همچون گرلینده، همراه با عمیق ترین احساسات انسانی و وصف های خارق العاده از طبیعت و از هستی، کار بسیار سختی بود. اما مترجم برنامه به خوبی و با ظرافت از پس آن برآمد.

سخنرانان دولتی نیز لطف بزرگی داشتند. آنها کار بی سابقه ای کردند؛ خیلی خیلی خیلی کوتاه حرف زدند.

هیئت داوری عکس ها در جایگاه واقعی خود بود. سخنرانی کوتاه یکی از اعضای ارشد هیئت داوری به تنهایی و در نفس خود، یک تابلو زیبا و یک عکس تاثیرگذار و الهام بخش بود.

3 – بی گمان گرداننده اصلی شب جهانی کوهنوردی ایران روح پر توان زنده یاد مهری زرافشان بود ؛ اما چه کسی می تواند درایت و هوشمندی زنان کوهنورد ایرانی را در برگزاری و اجرای این شب پر افتخار نادیده بگیرد.

سپاس از خانم پروانه کاظمی و خانم مریم ساعی که شبی جهانی و پر شکوه برای کوهنوردی ایران خلق کردند.

 

شهناز قلی زاده - عزیز حبیبی